Tanssin poluilla - tunnelmia osa 5

Tänään oli viimeinen Tanssin poluilla -työpaja. Katso mistä on kyse ensimmäisestä kirjoituksesta: Tanssin poluilla -tunnelmia osa 1 (avautuu uuteen ikkunaan). Haikein, mutta iloisin mielin avasin ja suljin viimeistä kertaa zoomin. Matka tuntui tässä vaiheessa asiaa ajatellen todella lyhyeltä, nythän vasta vauhtiin päästiin. Toisaalta etätoimintana ihan hyväkin, ettei ole liian pitkä kokonaisuus. Sillä nyt tuli olo, että pitäisi päästä tekemään samassa tilassa, jotta voisimme syventää kaikkea tähän mennessä koettua ja opittua.

Olen entistä vakuuttuneempi, että kansantanssia on erittäin luontevaa lähestyä kunkin oman luonnollisen liikkeen kautta ilman standardisoituja liikkeitä ja kuitenkin niin, että se tuntuu nimenomaan kansantanssilta. On mielenkiintoista tutkia vaikkapa polskaa sen tilassa virtaavuuden ja pyörteisyyden kautta tai parin kanssa tanssimista melko vapain raamein. Huomasin, että minulta jäi käytännössä pois lähes kaikki tarkemmin koreografioitu, koska tuntui, että jouduin niitä opettaessa kauemmas kansantanssin perimmäisestä luonteesta. Toki sekin vaikutti, että koin niiden opettamisen etänä tälle kohderyhmälle liian haastavana. Opettajana olen kiitollinen, että tämä projekti on palauttanut minut jälleen lähemmäksi kansantanssin sosiaalista luonnetta, irrottelua ja ilmaisua. 

Meillä on edessä vielä Tanssin poluille - esteiden ylitse, aitojen alitse - webinaari, jossa on tarkoitus kertoa työpajakokemuksistamme ja möyhiä kansantanssin saavutettavuutta ja taideharrastusten mahdollistamista kaikille yleisemminkin yhdessä webinaarin osallistujien kanssa. Webinaariin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet! Sen jälkeen alkaakin raportin kirjoitustyö. 

Tämän päivän runo syntyi tänään tunnilla koetuista ja osallistujapalautteen pohjalta: 

Iloliikkeitä

Keho maalaa sateenkaaren tilaan,
polskana virtaavat pyörteet. 
Tanssin poluilla aurinko, napsutusta, taputusta ja hauskaa, 
ihan heavy meininki. 
Hulluttelu jatkuu, jännitykset jää,
pyörähdät täynnä elämää.
Vilkutus ja moro! 
Onni on mun olo.

Tällainen sanapilvi muodostui osallistujien antamista vastauksista kysymykseen "Mitä sinä sait tai koit Tanssin poluilla?


Webinaaristamme löydät lisätietoa Facebook-tapahtumasta (avautuu uuteen ikkunaan.)

PS. Tänään on muuten kansainvälinen tanssin päivä, osuipa sopivasti! Päivä on kunnianosoitus tanssille, joka yhdistää ihmisiä kulttuuritaustasta ja politiikasta riippumatta. Lue lisää Tanssin tiedotuskeskuksen sivulta (avautuu uuteen ikkunaan).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tanssin poluilla - tunnelmia osa 1

Kulttuurihyvinvointitaiteen puolesta (vieraileva kirjoitus)

Ruuneperi peri peri...