Tullaan tutuiksi!

Minä olen Riia, tanssinopettaja AMK ja tuleva kulttuurihyvinvoinnin ammattilainen. Opiskelen ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Turun Taideakatemiassa Kulttuurihyvinvoinnin koulutuksessa.

Kuva: Minna-Leena Martikainen

Toimin tällä hetkellä päätoimisesti Suomen Nuorisoseurojen Tanssin osaamiskeskuksen palvelutuottajana. Sivutyönä opetan tanssia ja teen koreografioita. Minulla on työkokemusta tanssinopettajana, tuottajana järjestössä, lastenhoitajana päiväkodissa, erityistä tukea tarvitsevien ihmisten ohjaajana leiritoiminnassa kuin myös tanssijana ja koreografina. Monipuolinen työkokemus on vahvistanut osaamista vuorovaikutukseen erilaisten yksilöiden ja ryhmien kanssa ja kohtaamisen tärkeyttä.

Ajattelen, että taide ja kulttuuri kuuluu kaikille, kaikenlaisille kehoille ja mielille. Taidetoiminnassa ei pitäisi vahvistaa esteitä vaan murtaa niitä. Taiteen ammattilaisena olen kiinnostunut erilaisten luovien prosessien ohjaamisesta, joiden tavoitteena voi olla muutakin kuin lajitaitojen oppiminen tai valmis taideteos. 

Asun Lahdessa kahden lapsen ja koiran kanssa. Vapaa-ajalla harrastan luonnossa liikkumista koiran kanssa, ukulelen ja kanteleen soittoa, laulua, kirjoitan runoja tai lyriikoita. Minulla on kaksi kouluikäistä lasta, joiden kanssa on mukava pelata lautapelejä, liikkua ulkona, katsella elokuvia ja ihan vain viettää aikaa yhdessä jutellen. 

Olen ihmisläheinen ja utelias, hyvä kuuntelija ja haluan jatkuvasti oppia uutta. Elämä on kokonaisvaltainen paketti, johon minulla kuuluu perhe, ystävät, luonto, työ ja monipuolinen kulttuurielämä. Kulttuurielämäni sisältää kaikkea tanssista kuvataiteisiin ja itse tekemisestä toisten tekemästä nauttimiseen. Ajattelen, että voidakseen hyvin, on tärkeää löytää rauha ja aika niille kaikista tärkeimmille asioille. Kun itse ja läheiset voi hyvin, on myös helpompi satsata työhön ja muuhun elämään.

Tervetuloa mukaan lukemaan ja kommentoimaan! Kulttuurihyvinvointi on moninainen ilmiö, joka ilmenee kaikilla elämän tasoilla. Tarkastelen kulttuurihyvinvointia kaikilla tasoilla, en vain ammattilaisen näkökulmasta.  En halua antaa valmiita vastauksia (ainakaan liikaa), vaan myös kysyä ja ihmetellä. Haluan tehdä tästä blogista mahdollisimman moniäänisen ja siksi julkaisen täällä välillä myös muiden ajatuksia kulttuurihyvinvoinnista. Jos sinä haluat vierailla blogissani kirjoittajana, laita minulle sähköpostia riianie@gmail.com tai yhteystietosi kommentteihin. 

Päivän kysymys: Mistä sinä saat hyvinvointia arkeesi?

Tarkempi esittelyni löytyy blogin yläpalkista: Kulttuurihyvinvoinnin osaaja (avautuu uuteen ikkunaan)


 

Kommentit

  1. Hei, Riia!
    Kiitos kysymyksestä. Arki on mielestäni parasta ja siihen kannattaa panostaa. Minä saan hyvinvointia ulkoilusta, hyvästä itsevalmistetusta ruoasta ja hyvistä keskusteluista. Nämä ovat päivittäisiä rutiineja enkä ole niihin sen kummemmin kiinnittänyt huomiota ennen kuin voin todella huonosti. Ihanaa lukea myös ajatuksiasi täällä. Tämä on jo luxus-hyvinvointia. Saa jotakin valmista, johon voi osallista. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa :)! Minusta kuulostaa hyviltä perusasioilta hyvinvoinnin pohjalle nuo mainitsemasi. Kiitos ihanasta palautteesta <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kuulen mielelläni moninaisia ajatuksia kulttuurihyvinvoinnista ja elämästä yleisemmin. Muistathan kuitenkin, että sananvapauteen liittyy myös vastuu. Kaikki asiattomat, yksilöitä tai ihmisryhmiä loukkaavat kommentit poistetaan. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tanssin poluilla - tunnelmia osa 1

Kulttuurihyvinvointitaiteen puolesta (vieraileva kirjoitus)

Ruuneperi peri peri...